V Nošovicích vyrábějí ode dneška nový vůz. Už třetí

jem
2. 11. 2009 16:25
Nošovická automobilka Hyundai oficiálně spustila sériovou výrobu nového typu vozu.
Foto: Radek Pecák

Nošovice - Automobilka Hyundai v Nošovicích dnes spustila sériovou výrobu nového typu automobilu, víceúčelového vozu Kia Venga. Vůz Kia Venga je již třetím typem auta, které se od spuštění továrny v Nošovicích vyrábí.

Uspíšením výroby se chce Hyundai lépe vyrovnat s dopady ekonomické krize, řekl agentuře MediaFax mluvčí automobilky Petr Vaněk.

"Tato auta jsou velmi žádaná, a to nejen v Česku, ale v celé Evropě, slibujeme si od tohoto auta, že nám pomůže v době, kdy automobilový průmysl bojuje s dopady krize," uvedl Vaněk.

Nové vozy byly oficiálně představeny letos na jaře. Kromě ekologického Hyundaie i30 rozšiřuje automobilka svoji nabídku o  třídveřový Hyundai i20 a koncept terénního Hyundai Ix-onic. Zájem o ekologické vozy v České republice ale i celé Evropě, kam se auta z Nošovic, vyvážejí, roste. ¨

Vedení společnosti zvažuje pracovní soboty

Oproti lednu, kdy musela být kvůli nedostatku zakázek snižována výroba a zkracován pracovní týden, je nyní situace v Nošovicích o poznání příznivější. Zájem o auta výrazně vzrostl a vedení společnosti uvažuje o tom, že zavede dokonce i pracovní soboty.  Poptávku táhne především zájem kupců z Německa a Ruska.

Firma sází na ekologii. Například nový kombík z Nošovic automaticky vypíná motor při zastavení vozidla na červenou nebo při spuštěných závorách na přejezdu.

 

Právě se děje

Další zprávy