Uhlobaroni OKD netunelovali, soud je osvobodil

Ekonomika Ekonomika
25. 6. 2009 10:09
Miliardáři z dolů OKD jsou podle soudu v případě tunelování nevinní.
Petr Otava s Viktorem Koláčkem (na snímku) a Janem Przybylou, podle soudu OKD nevytunelovali.
Petr Otava s Viktorem Koláčkem (na snímku) a Janem Przybylou, podle soudu OKD nevytunelovali. | Foto: Ondřej Besperát

Hradec Králové - Všichni tři muži, obžalovaní z tunelování ostravské důlní společnosti OKD odešli dnes od Krajského soudu v Hradci Králové zproštěni viny.

Před soudem se zpovídali někdejší majitelé OKD Viktor Koláček a Petr Otava spolu s bývalým místopředsedou představenstva dolů Janem Przybylou.

Podle ČTK jim přitom v případě opačného rozsudku mohlo hrozit od pěti do dvanácti let vězení za zneužívání informací v obchodním styku.

Tři muži podle obžaloby získali pro sebe a svou firmu Karbon Invest 2,1 miliardy korun na úkor společností OKD a Českomoravské doly.

Státní zástupce v závěrečné řeči navrhl Koláčkovi a Otavovi trest vězení kolem osmi let. Przybylovi navrhl tři roky vězení s podmíněným odkladem na čtyři roky.

Krajský soud v Hradci Králové, u kterého dospěl letitý spor do finále, však neshledal dost důkazů k tomu, aby žalobě vyhověl. Tvrzení, podle kterého pro sebe a svoji firmu Karbon Invest získali uhlobaroni na úkor firem OKD a Českomoravské doly (ČMD) majetek ve výši asi 2,1 miliardy korun, odmítl.



 

 

Právě se děje

Další zprávy