Uhelná válka: ČEZ konzultoval postup v týlu nepřítele

Zuzana Kubátová Zuzana Kubátová
28. 2. 2013 18:00
Deník Insider přinesl podrobnosti k dohodě, s níž ČEZ míří do Bruselu
V poslední fázi uhelné války se spekulovalo, kterou elektrárnu pustí ČEZ "z domu". Vypadá to na Chvaletice spíš než na Počerady (na snímku)
V poslední fázi uhelné války se spekulovalo, kterou elektrárnu pustí ČEZ "z domu". Vypadá to na Chvaletice spíš než na Počerady (na snímku) | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Doslova v hodině dvanácté schválila dozorčí rada a představenstvo ČEZ novou verzi dohody s Evropskou komisí, jíž by mělo skončit šetření Evropské komise vůči české energetické jedničce. ČEZ měl svůj návrh řešení předložit do Bruselu do konce února, termín vyprší dnes (ve čtvrtek) večer.

Poslední verze dohody, jak ji popisuje ve svém nejnovějším vydání deník Insider, svědčí o tom, že ČEZ musel při její přípravě nakonec vyjít vstříc Pavlu Tykačovi, majiteli uhelné firmy Czech Coal.

Právě Tykačova stížnost na údajné zneužívání dominantní pozice ČEZu celý vyšetřovací proces v roce 2009 odstartovala. A Tykačovi lobbisté v Bruselu také zatím s úspěchem bránili jiným variantám, jež ČEZ u Evropské komise testoval.

Jakou dohodu posílá ČEZ do Bruselu a jaké podmínky a proč si vynutil Pavel Tykač? Čtěte v placeném deníku Insider

 

Právě se děje

Další zprávy