TV Prima je opět Primou, family je z názvu pryč

ČTK ČTK
1. 8. 2013 13:24
Návrat k původnímu názvu televizi umožnila změna licence.

Praha - FTV Prima změnila název svého hlavního programu z Prima family na původní Prima. Podle generálního ředitele Martina Konráda se televize chce zaměřit na mladší pořady, a proto se rozhodla pro návrat ke srozumitelnému názvu.

Prima dnes zároveň spustila vysílání hlavního programu i stanice Prima Cool ve vysokém rozlišení (HD).

"Nepočítali jsme s tím, nicméně srozumitelnost té starší značky i její nová barevnost souvisí s konceptem, který máme na podzim. Asi jste si všimli, že jdeme do trochu mladších formátů," řekl na tiskové konferenci Konrád.

Reagoval tak na dotaz, zda návrat k původní verzi byl plánovaným krokem, poté co televize ve sporu o sdílení svého času s regionálními studii RTA odevzdala původní licenci a nahradila ji novou pro Primu family, která již tuto povinnost nezahrnovala. Vysílat pod hlavičkou Prima family začala v lednu 2012.

Změnu licence, jež umožnila přejmenování Prima family zpět na Primu, schválila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na poslední pravidelné schůzi. Televize jí o to požádala letos v polovině července. Nový název mohou diváci na obrazovkách vidět od dnešních 10:50, řekl programový ředitel Petr Vladyka.

Šéf televize doplnil, že na letošek neplánuje spuštění žádného nového volného kanálu. "Byla by to sebevražda," řekl novinářům. Současně ocenil poslední přírůstek televizní Primy, a to její stanici Prima Zoom, která podle něj zažila nejlepší první půlrok mezi všemi nově spouštěnými stanicemi.

 

Právě se děje

Další zprávy