TV Pětka přestala vysílat. Vydržela jen čtvrt roku

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
4. 2. 2013 16:20
Po naladění stanice se v televizoru objeví jen černá obrazovka

Praha - TV Pětka přestala vysílat, po naladění stanice se v televizoru i v živém vysílání na internetu objeví jen černý podklad. Své vysílání přitom zahájila teprve 15. října loňského roku.

Společnost Metropol TV, které televize Pětka patří, zatím nevydala žádné oficiální oznámení. Na oficiálním účtu na Facebooku se objevil následující vzkaz: "A jsme vypnutý...děkujeme všem, kteří nás sledovali a drželi nám palce!"

Online deník Aktuálně.cz se snažil vyjádření získat přímo od zástupců společnosti, zatím se však nevyjádřili.

V pondělí ráno přitom vydavatelství Empresa Media potvrdilo zájem o TV Metropol, která patří stejné společnosti jako TV Pětka. O té se ve zprávě pro tisk nehovořilo.

Podle serveru MediaGuru.cz se má licence TV Pětka, která se po loňském odchodu investora Luboše Měkoty potýká s finančními problémy, převést pod novou formu TV 5 Plus.

Zda bude vysílání stanice obnoveno, zatím není známo. Podle informací serveru DigiZone.cz už televize není v rukou bývalého managementu.

"Televizi a techniku už si převzal nový vlastník. Jde o lidi z TV Barrandov," řekl serveru DigiZone.cz někdejší člen vedení televize Pětka, který si přál zůstat v anonymitě. "V současné době k tomu nemáme žádné informace a nevíme, co se bude dít. Víme o tom, že nový vlastník má zájem o TV Metropol, co bude s Pětkou, je ve hvězdách," cituje server svůj zdroj z Pětky.

Vydavatelství Empresa Media, kterému patří konkurenční TV Barrandov, již dopoledne oznámilo, že dočasného krizového řízení v TV Metropol se ujme generální ředitel TV Barrandov Robert Kvapil. Metropol na rozdíl od Pětky stále vysílá.

Obě televize - TV Pětka a TV Metropol - už v pátek 1. února definitivně zastavily původní výrobu a jen reprízovaly dřív natočené pořady.

Končíme, říká facebookovský účet TV Pětka.
Končíme, říká facebookovský účet TV Pětka. | Foto: Aktuálně.cz

 

Právě se děje

Další zprávy