Turisté v Egyptě už mohou bezpečně do Luxoru i Káhiry

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
18. 3. 2011 15:47
Cestovní kanceláře obnovily prodej fakultativních výletů, zájezdy jsou obsazené na 85 procent
U památek, kde se obvykle prochází davy, bylo až dosud skoro prázdno.
U památek, kde se obvykle prochází davy, bylo až dosud skoro prázdno. | Foto: Reuters

Praha - Nejen polehávání na plážích, ale už i výlety za památkami do Luxoru a Káhiry si mohou užívat turisté v Egyptě.

Podle viceprezidenta a mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomia Okamury se situace v severoafrické zemi vrací k normálu a proto mohou cestovní kanceláře opět nabízet fakultativní výlety na tato místa.

Klid panuje i v Tunisku, kde ale sezóna začne až na začátku dubna. Navzdory nepokojům, které v obou státech na začátku roku panovaly, Češi na oblíbené destinace nezanevřeli.

"Průměrná obsazenost zájezdů je na 85 procentech nabízených kapacit, což není špatné. Navíc je patrná vzestupná tendence," uvedl Okamura.

Egyptští hoteliéři, pro které bylo přerušení zimní sezony kvůli nepokojům a pozastavení zájezdů ze strany cestovních kanceláří v Německu, Velké Británii i dalších zemích těžkou ranou, navíc podpořili zájem o své služby až dvacetiprocentními slevami.

Největší prodejce zájezdů v Česku, společnost Exim tours tuto slevu "posílá dál" a nabízí ji svým klientům. Informovala o tom, že slevy platí pro nadcházející letní sezonu, která trvá od května do listopadu.

Navzdory tomu, že i nadále platí varování Ministerstva zahraničních věcí, které doporučuje do Egypta cestovat pouze v nezbytných případech, na letoviska na pobřeží Rudého a Středozemního moře se nevztahuje.

České cestovní kanceláře přerušily zájezdy do Egypta na dva týdny, od 19. února ale Češi na egyptské pláže mohou znovu jezdit.

 

Právě se děje

Další zprávy