Trvalo to tři roky, Ukrajina už letí do Karlových Varů

Tomáš Fránek
2. 12. 2010 13:00
Mezi Kyjevem a letištěm v Karlových Varech bude létat pravidelná linka
Foto: Krajský úřad Karlovarského kraje

Brno - Letiště v Karlových Varech vydělává na zájmu lidí z bývalého Sovětského svazu o pobyt nebo návštěvu lázní.

Po čtyřiceti šesti měsících se totiž letišti podařilo získat další pravidelné spojení na východ. AeroSvit Ukrainian Airlines spustí od dubna příštího roku pravidelnou linku mezi Kyjevem a letištěm ve Varech.

Zájem je

Podle specializovaného leteckého serveru Planes.cz jde o první pravidelnou linku od chvíle, kdy ČSA před třemi roky zavedly lety do Petrohradu.

Do varů bude létat Embraer 145 se 40 místy na palubě a to každé pondělí a čtvrtek. Zájem o pravidelné lety na východ už podle serveru Planes projevily i ČSA a Central Charter Airlines. Ty už požádaly české ministerstvo dopravy požádaly o přidělení přepravních práv na trasu Karlovy Vary - Jekatěrinburk.

Letiště v Karlových Varech podle posledních známých čísel po poklesu ze druhé poloviny roku 2009 letos zvýšilo počet odbavených cestujících.

Kdo bude další?

Od ledna do konce srpna jich prošlo terminálem 43 033, což znamenalo meziroční nárůst zhruba o 1,9 procenta. Zlepšení výsledků ovlivnila i vyšší obsazenost letadel na linkách do Ruska a zpět.

Kompenzovala propad v počtu cestujících sezonních charterových letů do Středomoří. Letiště očekává letos kvůli krizi vyrovnaný hospodářský výsledek 58,3 milionu korun.


 

Právě se děje

Další zprávy