Třetí cestovní kancelář vyhlásila úpadek

Hana Vorlíčková
5. 9. 2007 0:04
Zkrachovala společnost Macdino Travel
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Cestovní kancelář Macdino Travel ohlásila úpadek. Svým klientům to dnes oznámila na svých webových stránkách.

"S politováním oznamujeme, že naše cestovní kancelář kvůli finančním problémům způsobeným z velké části požáry v Řecku vyhlašuje ke dni 3. 9. 2007 úpadek," uvádí se na serveru firmy. Nejbližší odlety do Řecka přitom byly plánovány na 6. září.

Klienti, kteří si koupili u této cestovní kanceláře zájezd, by se měli se svými požadavky obrátit na pojišťovnu Generali. U té totiž má firma Macdino Travel sjednané pojištění pro případ úpadku.

Společnost Macdino Travel je již třetí cestovní kanceláří, která během léta vyhlásila úpadek. Koncem července to byla firma I´m travelling, a pár dní poté společnost Detour.

Ta však byla s I´m travelling majetkově propojena. Obě cestovní kanceláře byly pojištěny u České pojišťovny.

Foto: Aktuálně.cz

CK vyhlásila úpadek, klienti neodletěli

Každá cestovní kancelář musí být pro případ úpadku pojištěna. V současné době je takových společností v Česku necelá tisícovka. Pojištění pro tyto případy uzavírá pět pojišťoven: Česká pojišťovna, Generali, slovenská Union poisťovňa, Uniqa a Česká podnikatelská pojišťovna. Seznam všech cestovních kanceláří, které mají pro případ úpadku uzavřenou pojistku, je uveden na webových stránkách ministerstva pro místní rozvoj. 

 

Právě se děje

Další zprávy