Travel Service má nového spolumajitele z Islandu

hpv
18. 9. 2007 12:45
Charterový trh má nového hráče
Jeden Boeing 787 Dreamliner si objednala i česká společnost Travel Service.
Jeden Boeing 787 Dreamliner si objednala i česká společnost Travel Service. | Foto: Boeing

Praha - Letecká společnost Travel Service má od dnešního dne nového spolumajitele. Stal se jím islandský holding Icelandair Group, který získal v české charterové firmě poloviční podíl. Severu Aktuálně.cz to potvrdil zdroj z firmy.

Islanďani zároveň získali roční opci na nákup dalších třiceti procent akcií Travel Service.

Současné vedení Travel Service ve firmě zůstává i po kapitálovém vstupu Islanďanů.

Letecká společnost Travel Service za uplynulý rok vydělala necelých 27 milionů korun hrubého. Čistý zisk pak dosáhl 14,5 milionu korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Travel Service je největší charterovým dopravcem v zemi. Vyjma nepravidelných linek, létá i na nízkonákladových spojích, a to pod značkou Smart Wings. Ve flotile má jedenáct letadel deset typů boeing a jednu Cessnu určenou pro privátní lety.

Společnost si však již objednala další stroje, včetně americké novinky: Boeing 787 Dreamliner

Pod Icelandair Group spadá dvanáct společností, včetně firmy Icelandair Cargo nebo Loftleidir. Všechny firmy patřící do holdingu podnikají v dopravě, nebo cestovním ruchu.

Skupina Icelandair Group v uplynulém roce vydělala čistých 2,6 miliardy islandských korun, tedy asi 850 miliónů korun. Celkem a to včetně carga letadel provozuje šedesátku strojů, především značky Boeing.

 

Právě se děje

Další zprávy