Tipsport vydělal půl miliardy, první sázkař 4,3 milionu

Ekonomika Ekonomika
19. 9. 2011 14:56
Tipsport je jedničkou v kurzových sázkách, v číselných loteriích je spíš třetím vzadu

Praha - Sázková a loterijní skupina Tipsport loni vydělala 577,5 milionu korun po zdanění, největší část tvoří přitom příjem od dceřiných firem zaměřených na kurzové sázení z jejich nerozděleného zisku za předchozí léta (559 milionů korun).

Firma údaje, které s odvoláním na výroční zprávu uvedl pondělní E15, nekomentovala.

Tipsport je jedničkou na tuzemském trhu kurzového sázení, v němž firmy vypisují sázky na jednotlivé příležitosti (sportovní zápasy, ale třeba i politiku či televizní zábavu).

Tipsportu se o dvě pětiny zvýšily příjmy ze sázek - na 4,17 miliardy korun. Výsledky za loňský rok byly ovlivněny rozvojem live sázek, tedy sázek podaných v průběhu daného zápasu. Jejich objem vkladů se loni zvýšil na 3,5násobek roku 2009.

Tipsport se pustil i do číslených loterií. Spolu s Fortunou, která provozuje Loto, prolomil monopol Sazky. Spustil totiž Tišestku. Její podíl na trhu ale bude podle odborníků mnohem menší než u zbývajících dvou firem, tedy Sazky a Fortuny.

V Tipšestka v pátek padla dosud nejvyšší výhra, přesně 4.350.856 korun. Nová číselná hra tak zná téměř na den přesně po dvou měsících fungování a po desátém losování svého prvního milionáře. K výhře ho dovedla kombinace čísel 7, 11, 15, 21, 25 a 32, vsadil na jedné z poboček Tipsportu v centru Brna.

 

Právě se děje

Další zprávy