Tesco rozšiřuje online nakupování na jižní Moravu

Tereza Holanová Tereza Holanová
29. 4. 2013 15:26
Sortiment má zpočátku rozvážet šest dodávek, pak záleží na poptávce zákazníků
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Brno - Nakupovat zboží z řetězce Tesco přes internet bude nově možné i v Brně a okolí. Obchodní řetězec tam rozšíří službu Potraviny on-line od 2. května.

V e-shopu bude na výběr 20 tisíc položek, zejména potraviny a drogerie, kromě toho se zde objeví potřeby do domácností a kanceláří nebo zboží pro děti.

Sortiment má zpočátku rozvážet šest dodávek, následně se jejich počet přizpůsobí poptávce zákazníků. Vedle Brna půjde objednávat zboží i z dalších 65 obcí, například z Adamova, Ivančic, Kuřimi nebo Rajhradu.

Službu dosud Tesco provozuje v Praze, kde ji spustilo v lednu 2012. Postupně ji rozšířilo na Kladensko, Mladoboleslavsko a Kolínsko. Po chystané expanzi na Moravu může online nakupování využít 2,8 milionu obyvatel Česka, tvrdí zástupci firmy. Do služby Potraviny on-line se dosud zaregistrovalo 60 tisíc zákazníků.

Kromě rozšíření služby chystá provozovatel maloobchodní sítě mobilní aplikaci, která umožní nákupy přes smartphone. Pro Android je služba Potraviny on-line ke stažení v obchodě Google Play. "Pro iPhone bude aplikace dostupná začátkem května na stránkách App Store," uvádí Tesco.

Tesco je zatím jediný z velkých "kamenných" řetězců, který v Česku tuto službu provozuje. Letos by e-shop s potravinami měl spustit řetězec Interspar, podobné plány mají Albert a Billa.

 

Právě se děje

Další zprávy