Tesco otevře v Česku třicítku nových obchodů

Radek Pecák Radek Pecák
13. 1. 2010 12:08
Novou práci by měla najít asi tisícovka lidí
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Obchodní řetězec Tesco oznámil, že hodlá letos otevřít zhruba tři desítky nových prodejen. Firma o tom informovala v tiskové zprávě.

Současně vznikne přibližně tisícovka nových pracovních míst.

Růst řetězce by letos měl být intenzivnější než vloni. V roce 2009 totiž práci v 21 nově otevřených prodejnách našlo celkem 765 lidí. První nové prodejny otevře Tesco ještě před příchodem jara. Budou například v Praze, Sušici, Studénce či Chodově u Karlových Varů.

Se získáváním zaměstnanců Tesco dlouhodobě žádný problém nemá. "Tesco je žádaným zaměstnavatelem a počet zájemců o práci u nás je v průměru trojnásobně vyšší než počet pracovních míst, která můžeme nabídnout. A obdobný zájem očekáváme i letos," řekl Karel Foltýn, personální ředitel Tesco Stores ČR.

Náborová centra předcházejí otevření obchodů

V konkrétních lokalitách firma zřizuje před otevřením větších obchodů speciální náborová centra, kde se mohou zájemci hlásit. "Chceme si vybírat, neboť kvalitní lidé jsou pro nás klíčem k úspěchu," doplnil Foltýn.

Pro absolventy středních a vysokých škol má Tesco speciální jednoletý program. Jen vloni se ho zúčastnilo 50 zájemců.

Společnost Tesco Stores ČR, a. s., vstoupila na tuzemský trh v roce 1996. V současné době provozuje v České republice celkem 133 obchodů (šedesát pět hypermarketů, čtyřicet supermarketů, dvaadvacet prodejen Tesco Expres a šest obchodních domů), osmnáct čerpacích stanic a šest obchodních center.

 

Právě se děje

Další zprávy