Tenisový šéf zakládá kvůli Sazce antiČSTV

Miloslav Lubas
18. 1. 2011 12:39
Některé svazy se začínají bát o peníze, volí proto vlastní postup odlišný od většinového názoru majitelů Sazky
Foto: Reuters

Praha - Sazka dnes jedná s bankami o nových podmínkách, za nichž je schopna splácet staré dluhy, ale její finanční potíže už přiměly k první rázné reakci některé majitele - sportovní svazy.

Šéf tenisového svazu Ivo Kaderka oznámil, že založí konkurenci k ČSTV, tedy většinovému majiteli Sazky. Kaderka připravuje vznik Asociaci českých sportovních svazů, aby přes ní dostával český sport peníze od státu i odjinud.

Odchod z ČSTV však neplánuje, protože si chce zachovat - podobně jako další svazy - kontrolu nad jeho majetkem, tedy především Sazkou.

"Oslovil jsem v pondělí mailem šéfy všech sportovních svazů. Chci, aby začala diskuse o založení asociace," řekl Kaderka na tiskové konferenci v pražském hotelu Hilton.

Kaderka patří k několika málo funkcionářům svazů sdružených v ČSTV, kteří otevřeně kritizují vedení Sazky i ČSTV. S návrhem, aby byla svolána mimořádná valná hromada ČSTV, však minulý týden neuspěl.

Kaderka zveřejnil úmysl založit konkurenční Asociaci pouhé dva dny předtím, než ministři školství Dobeš a financí Kalousek mají oznámit, podle jakého klíče bude letos rozdělena mezi svazy dotace 270 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy