Téměř třetina domácností má víc než jednu televizi

ČTK ČTK
13. 2. 2012 12:10
Nejběžnější jsou stále klasické televizory se skleněnou obrazovkou
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: wiki

Praha - Více než jeden televizor vlastní asi 28 procent tuzemských domácností vybavených tímto přístrojem.

Televizní vysílání na klasické skleněné obrazovce sleduje téměř 60 procent domácností. Zhruba 40 procent domácností je vybaveno televizí s LCD obrazovkou, 10,4 procenta domácností vlastní obrazovku plazmovou a 3,5 procenta obrazovku LED. Vyplývá to z průzkumu společnosti Mediaresearch a Asociace televizních organizací (ATO) provedeného loni na podzim.

Více než polovina domácností uvedla, že vlastní televizor se širokoúhlou obrazovkou (16:9). Standardní poměr stran 4:3 v průzkumu zmínilo 56,6 procenta domácností.

Full HD rozlišení na alespoň jednom ze svých televizorů deklaruje 22,4 procenta televizních domácností a standardní rozlišení obrazu v průzkumu zmínilo 64,8 procenta domácností. Televizi s podporou připojení k internetu má možnost sledovat 4,2 procenta dotázaných.

Televizní pořady v archivech televizních stanic sledovalo alespoň jedenkrát týdně 13,1 procenta respondentů, ukázal průzkum. Živé vysílání přes internet zhlédlo 5,5 procenta dotázaných. Televizní vysílání na mobilním telefonu si jednou do týdne pustí 0,4 procenta Čechů.

 

Právě se děje

Další zprávy