Televizi Metropol převzalo vydavatelství Mladá fronta

ČTK ČTK
11. 3. 2013 17:32
Firma už zahájila výrobu nových pořadů, které chce představit v nejbližších dnech

Praha - Vydavatelství Mladá fronta přebralo vysílání TV Metropol. Firma už zahájila výrobu nových pořadů, které chce představit v nejbližších dnech.

TV Metropol v souvislosti s finančními problémy společnosti Metropol TV nyní vysílá jen smyčku reprízovaných pořadů. Do portfolia firmy patřila i TV Pětka, která byla spuštěna loni v říjnu a začátkem letošního února vysílání ukončila.

Programová skladba TV Metropol podle Mladé fronty zůstane zachována a bude se nadále zaměřovat na zpravodajství, publicistiku a dokumentární pořady. Nové pořady chce vydavatelství podpořit kompletní marketingovou kampaní a speciální promoakcí.

Signál Televize Metropol pokrývá celou Prahu a 65 procent Středočeského kraje, což představuje zhruba 2,2 milionu obyvatel ČR.

Mladá fronta je tak dalším vydavatelstvím, které má ve svém portfoliu televizní stanici. Konkurenční mediální skupina Mafra vydávající MF Dnes či Lidové noviny vlastní hudební Televizi Óčko. Společnost Empresa Media, která vydává časopisy Instinkt či Týden, pak loni v září koupila TV Barrandov.

TV Metropol zahájila vysílání prostřednictvím kabelových operátorů v roce 2010. V létě v roce 2011 začala vysílat v multiplexu 3. Na financování televize se od předloňského jara podílel podnikatel Luboš Měkota, který v sobotu náhle zemřel. Měkota investoval také do TV Pětka.

Podnikatel byl vyšetřovaný v kauze privatizace Mostecké uhelné společnosti a od loňského listopadu měl obstavený majetek. V souvislosti s tím se obě televize koncem roku dostaly do finančních problémů.

TV Metropol zpočátku sloužila především jako pražský informační kanál, později své vysílání rozšířila o specificky zaměřené pořady určené různým cílovým skupinám, jako jsou například matky nebo senioři.

Vydavatelství Mladá fronta, které vlastní podnikatel František Savov, v roce 2011 skončilo ve ztrátě 35,8 milionu korun. Obrat firmy se předloni meziročně snížil o 21 procent na 1,13 miliardy korun. Mladá fronta vydává 45 periodik a každý rok kolem 200 knižních titulů. Společnost vydává mimo jiné ekonomický deník E15 a řadu časopisů jako Lidé a země, Strategie nebo For Men.

 

Právě se děje

Další zprávy