Televize slibuje zábavu nového typu: Bartošová či Izer

ČTK ČTK
1. 10. 2012 17:38
Nová TV Pětka vyplňuje díru na televizním trhu, říká její programový šéf

Praha - Nová TV Pětka, která začne vysílat 15. října, může vedle české zábavy v budoucnu nabídnout také vlastní seriálovou tvorbu nebo třeba britské sitcomy. V první fázi se chce ale soustředit na "českou zábavu nového typu, která vyplní díru na televizním trhu," říká ředitel programu TV Pětka Václav Kutil.

TV Pětka uvede vysílání reality show Iveta se zpěvačkou Ivetou Bartošovu. Tu podle Kutila ale nelze označit jako hlavní televizní tvář.

"Máme hodně tváří, jako je Zdeněk Izer, David Suchařípa nebo Mahulena Bočanová a další, a Iveta Bartošová patří mezi ně," upřesňuje Kutil s tím, že vybráni byli umělci, kteří jsou zábavní a profesionální.

Zdeněk Izer se představí v pořadu Buřtcajk zaměřeném na parodie, David Suchařípa bude uvádět gastronomickou talkshow Nevař z vody. Herečka Mahulena Bočanová pak bude moderovat pořad Sen za den, který diváky provede pražskými salony krásy, obchody a bary.

K dalším tvářím nové Pětky patří například Petr Vondráček. Herec a hudebník bude uvádět pořad Nic není nemožné, ve kterém mají jeho hosté zjistit, co všechno nevědí.

Vyplníme díru na trhu

Televize zaměřená na zábavu podle jejího programového šéfa vyplňuje díru na televizním trhu. "Zábava tohoto typu, který připravujeme, je v televizích zastoupena menšinově," říká Kutil, podle kterého lze program Pětky charakterizovat jako zábavu v nové podobě.

Nejde tak o návrat do minulých let, kdy se na původní zábavu soustředila TV Nova. "My nechceme nabídnout zábavu typu estrád, ale nově a novátorsky ve formě show, soutěží a podobně," vysvětluje Kutil.

Sitcomy? Možná později

V budoucnu by Pětka kromě zábavných soutěží a show mohla nabídnout také seriály. "Seriály nejsou primárně náš směr, do budoucna je ale nelze vyloučit," říká Kutil s tím, že v této oblasti by mohlo jít pravděpodobně o sitcomy. Ty by mohly být také součástí plánovaných akvizic, které jsou teprve v jednání. "Mohlo být jít třeba o britské sitcomy rodinného charakteru," nastiňuje Kutil.

Provozovatelem Pětky je společnost Metropol TV, která v roce 2010 spustila pražskou televizi Metropol. Z ní Pětka například převezme pořady Supermáma, City Koktejl nebo Na vrcholu. Televize chce do konce roku získat podíl na sledovanosti 0,3 procenta, do tří let plánuje ovládnout pět procent televizního trhu.

 

Právě se děje

Další zprávy