Televize Metropol nezaplatila nájem, je v insolvenci

ČTK ČTK
14. 3. 2013 16:57
Dluh činí necelých 350 tisíc korun

Praha - Se společností Metropol TV, která provozovala televizi Metropol a TV Pětku, bylo zahájeno insolvenční řízení kvůli neuhrazenému nájmu ve Francouzské ulici. Výše dlužné částky včetně poplatku z prodlení je 349 300 Kč.

Vyplývá to z materiálů zveřejněných v Insolvenčním rejstříku. Vysílání televize Metropol převzalo vydavatelství Mladá fronta, TV Pětka ukončila začátkem února vysílání.

Insolvenční řízení bylo zahájeno na základě návrhu společnosti Retro Cafe, která v ulici Francouzská 4 provozuje restauraci a hudební klub. Na stejné adrese vysílaly obě stanice.

Společnost Retro Cafe současně podala návrh na omezení nakládání s majetkem společnosti Metropol TV jen se souhlasem předběžného správce. Omezení by neplatilo pro úkony nutné k provozování podniku, k odvrácení hrozící škody a ke splnění procesních sankcí.

Krajský soud v Českých Budějovicích, kde má Metropol TV sídlo, vyzval společnost, aby se k usnesení do 15 dnů od doručení vyjádřila. Společnost Retro Cafe ve věci zastupuje advokát Viktor Pavlík.

Metropol TV se dostala do finančních problémů na přelomu roku v souvislosti s obstavením majetku jejího investora Luboše Měkoty, který byl vyšetřován v kauze Mostecká uhelná. Podnikatel o víkendu náhle zemřel.

 

Právě se děje

Další zprávy