Telefónica zvolila do představenstva Vlčka a Frankla

30. 1. 2014 19:05
PPF v úterý dokončila převzetí 65,9 procenta české Telefóniky a stoprocentního podílu ve slovenské Telefónice
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Dozorčí rada společnosti Telefónica CR do funkcí členů představenstva zvolila Martina Vlčka a Michala Frankla. Projednala též rezignaci Davida Melcona Sanchez-Frieryho z funkce člena a prvního místopředsedy představenstva a Jakuba Chytila a Ramira Lafarga Brollo z funkcí členů představenstva.

Melcon i nadále zůstává ve funkci ředitele divize finance, Chytil pokračuje na pozici ředitele divize právní, regulatorní a veřejné záležitosti a ve funkci tajemníka Telefónica CR. Brollo zůstává ve funkci generálního ředitele společnosti Telefónica Slovakia.

Vlček nyní pracuje jako investiční ředitel v PPF, kde zodpovídá za investici v Telefónice. V minulosti působil jako externí poradce PPF a společnosti PMU CZ. V letech 2002 až 2011 pracoval pro skupinu Penta Investments jako investiční manažer a posléze jako ředitel maloobchodní sítě Pet Center.

Frankl podniká jako ekonomický a daňový poradce. V minulosti byl náměstkem ministra financí zodpovědným za sekci daní, cel a informatiky. Působil také jako náměstek ministra informatiky. Od roku 2005 do 2009 byl členem Rady ČTÚ.

Novým předsedou dozorčí rady Telefóniky CR byl ve středu zvolen ředitel investiční divize PPF Martin Štefunko. Do dozorčí rady byl kooptovaný spolu se spoluvlastníkem PPF Ladislavem Bartoníčkem, který se stal prvním místopředsedou, a Vladimírem Mlynářem, který je v PPF zodpovědný za PR a vztahy s veřejným sektorem.

PPF v úterý dokončila převzetí 65,9 procenta české Telefóniky a stoprocentního podílu ve slovenské Telefónice. Skupina podnikatele a nejbohatšího Čecha Petra Kellnera následně nabídne odkup akcií menšinovým akcionářům telekomunikační společnosti. Podle smlouvy podepsané loni v listopadu měla PPF za transakci zaplatit 63,6 miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy