Telefónica O2 vydělala za čtvrt roku o 23 procent méně

Veronika Skálová Veronika Skálová
12. 5. 2010 17:02
Zisk společnosti srazily nižší výnosy a investice do restrukturalizace.

Praha - Téměř o čtvrtinu se v porovnání s loňským prvním čtvrtletím snížil zisk mobilního operátora Telefónica O2 v České republice. Podle zveřejněných neauditovaných výsledků za první tři měsíce letošního roku vydělal o 23,9 procenta méně než před rokem, tedy 2, 012 miliard korun.

Hlavním důvodem tohoto poklesu bylo kromě nižších výnosů také započítání investice 381 milionů korun na restrukturalizační program, který by měl zvýšit provozní efektivitu společnosti. Bez zahrnutí tohoto a dalších jednorázových vlivů by podle O2 poklesl zisk o 7 procent.

"Naše výnosy byly nadále negativně ovlivněny optimalizací spotřeby zákazníků a dalším snížením mobilních terminačních poplatků. Proto jsme se snažili maximálně kompenzovat nižší úroveň výnosů prostřednictvím realizace úsporných opatření s cílem udržet vysokou úroveň provozní ziskovosti," komentoval to finanční ředitel O2 v Česku Jesús Pérez de Uriguen.

Navzdory klesajícím číslům přibylo operátorovi zákazníků. Počet těch, kdo využívají jeho mobilní služby, vzrostl v meziročním srovnání o 3,6 procenta, připojení k internetu využilo prostřednictvím O2 o 12 procent více zákazníků.

 

Právě se děje

Další zprávy