Telefónica O2 má obří kontrakt. Bude řídit telefony DHL

Tomáš Fránek
21. 1. 2009 11:13
Společnost Telefónica O2 otevře v Praze nové komunikační centrum pro společnost DHL
Foto: Telefónica O2

Brno -  Společnost Telefónica O2 bude v následujících pěti letech z pražského centra řídit poskytování komunikačních služeb pro společnost DHL v 28 evropských zemích.

Firma to oznámila v tiskové zprávě. Vybudování  řídícího centra v Praze je součástí kontraktu za 350 milionů eur (9,7 miliardy korun), který s DHL uzavřela mateřská společnost Telefónica.

Skupina Telefónica bude v rámci své dosud největší evropské zakázky poskytovat zabezpečené pevné i mobilní telekomunikační služby více než 125 000 zaměstnancům DHL ve 2400 lokalitách v Evropě. DHL by tímto kontraktem měla ušetřit 150 milionů eur.  "Service Management Centre společně s centrálním service deskem DHL IT v Praze bude naplněním vize o centrálním řízení evropských ICT služeb zákazníka," uvedl viceprezident pro firemní zákazníky Telefóniky O2 Fernando Astiaso. Řídící centrum nabídne přes stovku pracovních míst. Celá skupina pak převezme systémy vytvořené v České republice, například globální účtovací systém.

V období, kdy bude nová služba zaváděna, pobočky DHL po celé Evropě vypoví své smlouvy s lokálními poskytovateli služeb a Telefónica převezme všechny jejich povinnosti. V zemích, kde společnost své zastoupení nemá, budou založeny nové pobočky.

Zakázka pro Telefóniku bude mimo jiné zahrnovat přes 100 000 LAN portů, více než 60 000 přístrojů pro hovory z pevné linky a 80 000 mobilních připojení včetně 24 000 kusů mobilních telefonů a smartphone zařízení.

 

Právě se děje

Další zprávy