T-Mobile zmapoval chování rodin. Ústřednou bývá maminka

ČTK ČTK
30. 8. 2011 12:32
Souboj mobilních operátorů v rodinných tarifech pokračuje
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Mobilní operátor T-Mobile rozšířil svůj tarif Rodina z pěti na sedm osob a zavedl společné datové připojení pro rodinné příslušníky za jeden paušál. Za paušální poplatek rovněž nabídl bezplatné volání po třetí minutě hovoru a také možnost GPS lokalizace. Firma to oznámila na dnešní tiskové konferenci.

Zaměření operátorů na rodiny dokládá i nedávná tarifní novinka od Vodafonu, který v srpnu nabídl skupinám uživatelů jeden společný tarif s volitelným počtem volných minut a SMS.

"Zavedení novinek předcházel rozsáhlý průzkum o komunikaci v rodině. Asi nás nepřekvapí, že funkci ústředny plní v rodinách maminka, přes ni jde plných 81 procent komunikace. Dále jsme se ujistili, že mobilní telefon hraje v komunikaci rodiny nejen hlavní roli, ale zákazníci jej vnímají jako důležitý bezpečnostní prvek," uvedl generální ředitel T-Mobilu Milan Vašina.

T-Mobile zvětšil rodinu

Podle průzkumu se 70 procent soukromé komunikace odehrává mimo nejužší rodinný kruh. Firma proto rozšířila počet členů skupiny z dosavadních pěti na sedm osob. Ty si pak mohou mezi sebou volat, posílat textové zprávy a MMS v rámci jediného paušálu neomezeně za 599 až 799 korun podle počtu členů skupiny.

Služba Rodinný internet v mobilu pak nabízí připojení v rámci jednoho účtu až sedmi lidem za souhrnný poplatek 299 nebo 499 korun měsíčně podle výše limitu pro stahovaná data.

GPS najde dítě

Nová služba Rodina v bezpečí umožňuje mít přehled o výdajích za jednotlivé telefony ve skupině, ale i třeba automatickou informaci při volání některého z čísel na tísňovou linku. Služba GPS Locator pak uživatelům umožní nalézt dítě či seniora prostřednictvím GPS polohy zaslané formou SMS či zobrazením na mapě.

 

Právě se děje

Další zprávy