T-Mobile vrací úder, paroduje Vodafone

Dušan Klimeš
7. 12. 2006 17:40
Praha - Mobilní operátoři už "nebojují" jen svými nabídkami, ale i na poli reklamy. A dávají si zabrat.
Živí maskoti předvánoční reklamní kampaně společnosti Vodafone.
Živí maskoti předvánoční reklamní kampaně společnosti Vodafone. | Foto: Tomáš Adamec

Poté, co Vodafone provedl svoji guerillovou kampaň a na billboardy a telefonní budky svých konkurentů nechal nasadil parohy, odpověděl mu T-Mobile stejnou mincí.

Generální ředitel společnosti Vodafone ČR - pan Graham Maher
Generální ředitel společnosti Vodafone ČR - pan Graham Maher | Foto: Tomáš Adamec
Vodafone se za parohy konkurenci omluvil - Mobilní operátor nechal nasadit na reklamu konkurentů parohy, známé z jejich reklamy. A nyní se omlouvá.

Na svém webu pro novináře zveřejnil jednu z parodií reklamy, ve které vystupuje Petr Čtvrtníček.

"Řekli jsme si, že je skutečně čas na mikulášské žertíky," komentovala krok tisková mluvčí T-Mobile Martina Kemrová.

"Parodii jsme umístili na server, který není přístupný našim zákazníkům. Ten klip nám přišel emailem, tak jsme se o něj chtěli podělit i s novináři. Rozhodně tedy nejsme jeho tvůrci," upřesnila.

"Čtvrtníčkovská" reklama je v podstatě nezměněná. Jen průvodní komentář říká něco jiného. "Mohli jsme vám poskytnout skutečně dobré pokrytí, ale řekli jsme si ne.... a tak naši zákazníci dostanou k Vánocům smsky zdarma, k tomu není dobrý signál potřeba," říká mužský hlas, zatímco známý herec rozhání smečku čivav.

Radost z vtipu

"V poslední době se vyrojila obrovská spousta vtipů a parodií naší reklamy. A nás to těší. Byl to náš cíl vytvořit něco, o čem se bude mluvit a co vzbudí reakce," říká Jakub Hrabovský z Vodafone.

"Chtěli jsme tak trochu oživit vzpomínky na reklamy, které vytvářel svého času Oskar. Pokud jednu z parodií zveřejňuje i naše konkurence, jenom nás to těší."

Podle všeho tak mobilní operátoři vyhlásili klid zbraní. Dnes se totiž šéf Vodafone za svoji "zesměšňující" kampaň svým konkurentům omluvil.

T-Mobile chce vše nechat na posouzení právníkům. Ale zveřejnění klipu dává tušit, že to s právní bitvou nebude tak horké.

 

Právě se děje

Další zprávy