Superb se oficiálně představil, začíná od 620 tisíc

kst
4. 3. 2008 13:05
Nový model byl představen v Ženevě

Ženeva - Škoda Auto zveřejnila cenu, za kterou bude k mání základní verze její nové limuzíny Superb, která se na českém trhu objeví v červnu. V základní verzi s benzinovým motorem o objemu 1,4 litru bude cena vozu 619 900 korun.

V pondělí informaci odtajnil v Ženevě mluvčí automobilky Evžen Krauskopf.

V červnu letošního roku si budou moci nový model superbu koupit také první zákazníci v Německu. "Do konce roku bychom jej rádi zavedli na všechny naše nejdůležitější trhy," řekl mluvčí pro agentru ČTK.

Foto: Škoda Auto
Čtěte více na Automixu:
Nová Škoda Superb na ženevském autosalonu. Podívejte se

Současná verze Superbu se přestane vyrábět na konci tohoto měsíce. Od zavedení na trh se jí prodalo okolo 130 tisíc kusů.

Superb na všechny způsoby

Výstavní premiéru si na ženevském autosalonu odbude i nový Superb s motorem 3,6 FSI V6 o výkonu 191 kW ve verzi 4x4. S náhonem všech čtyř kol by měl vůz lépe konkurovat vozům jako je Ford Mondeo či VW Passat.

V ekologické řadě GreenLine se kromě vozů Fabia GreenLine a Octavia MultiFuel představí i nový model Superb GreenLine s motorem 1,9 TDI PD DPF/77 kW s emisemi CO2 136 g/km.

Nová Škoda Superb je 4 838 milimetrů dlouhá, na šířku má 1 783 a na výšku 1 461 mm, rozvor  je 2 761 mm. Superb má objemný zavazadlový prostor (5 65 l/1 670 l). Původní vnitřní prostor předchozí generace byl ještě zvětšen, čímž se stal nový Superb jedním z nejprostornějších vozů své třídy.

Nový Superb má i patentovaný systém dveří Twindoor, který umožňuje využít vůz jako sedan i liftback. V nabídce budou tři zážehové a tři vznětové motory.

Veřejnost si bude moci nový model poprvé prohlédnout na ženevském autosalonu ve čtvrtek, novináři a odborníci v úterý.

Foto: Reuters
Obrazem: Ženevu zaplavily automobilové novinky
Foto: Škoda Auto
Nová Fabia Combi je konečně v prodeji. Podívejte se
 

Právě se děje

Další zprávy