Stavbou roku je mrakodrap v Praze

red eko
20. 11. 2008 12:10
Včera večer byly uděleny ceny "Nejlepší z realit 2008".
Vítězné  kanceláře, Avenir Business Park, III etapa.
Vítězné kanceláře, Avenir Business Park, III etapa. | Foto: ARTN

Praha - Nejlepší bydlení letošního roku? Podle odborné poroty v domě s názvem  L´Ocelot v Praze 9. Projekt dostal cenu díky své nápadité architektuře a kvalitnímu stavebnímu zpracování. Ocenění Best of Realty udělila Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí letos již po desáté. 

Ocenění za nejlepší kanceláře roku si odnesla III. Etapa administrativního komplexu Avenir Business Park v Praze 5. V kategorii nákupních komplexů pak jasně vyhrálo Obchodní centrum Central v Mostě, Z hotelů si pak prvenství odnáší Hotel Karlov v Benešově.

Zvláštní cenu poroty letos získala administrativní budova City Tower v Praze 4. U tohoto projektu porota prý ocenila odvahu, s níž developer vstoupil na dlouhodobě problematické území a vytrvalost, se kterou prosazoval svou vizi. Oceněna byla i úspěšná realizace projektu.

O ocenění Best of Realty letos usilovalo 37 projektů ve čtyřech základních kategoriích. Rozhodujícími kritérii při posuzování kvality přihlášených projektů byly výběr lokality, urbanistické a architektonické řešení, kvalita realizace a zejména úspěšnost na realitním trhu.

O nominaci se mohly ucházet stavby dokončené v České republice po 1. lednu 2007 v kategoriích nová administrativní centra, rezidenční projekty, obchodní centra a hotely.

 

Právě se děje

Další zprávy