Spořitelně stačilo devět měsíců k zisku osmi miliard

aju
30. 10. 2007 11:54
ČS se chlubí více než 10procentním růstem
Foto: Česká spořitelna

Praha - Každý měsíc bezmála miliarda zisku. Tak dopadlo prvních devět měsíců letošního roku pro jednu z největších tuzemských bank - Českou spořitelnu. Její konsolidovaný čistý zisk dosáhl výše 8,12 miliardy korun.

V meziročním srovnání jde o nárůst 10,5 procenta z 7,35 miliardy korun za tři čtvrtletí roku 2006.

"Dvouciferný hospodářský růst ve stále ostřejší konkurenci, v rychle se vyvíjejícím prostředí a v době oprávněně rostoucích požadavků klientů pokládám za skutečný osobní úspěch všech zaměstnanců skupiny České spořitelny," uvedl nový předseda představenstva Gernot Mittendorfer v tiskové zprávě.

Banka se chlubí ostatně dvouciferným růstem u mnoha dalších ukazatelů hospodaření. Například provozní zisk tak poskočil o 17,5 procenta na bezmála třináct miliard. Úvěry pro občany zase vzrostly bezmála o 30 procent na asi 210 miliard korun.

Významnou roli v hospodaření stle hrají poplatky. Příjmy z poplatků a provizí vzrostly o 5,8 % a dosáhly výše 7,13 miliardy Kč. Hlavním zdrojem příjmů z poplatků jsou platební transakce, rostly ale i příjmy z poplatků a provizí z úvěrových obchodů, z investování do investičních fondů, z operací na kapitálových trzích, brokerské poplatky a provize z pojišťovnictví.

 

Právě se děje

Další zprávy