SPGroup koupila Aquapark Čestlice

ČTK, eko
12. 12. 2005 11:37
Praha - Finanční skupina SPGroup koupila rozestavěné zábavní a obchodní centrum Aquapark Čestlice.

Kupní cenu firma nezveřejnila. Celkové náklady na vybudování areálu by měly dosáhnout 1,7 miliardy korun. Dosavadní investice, které zahrnují cenu pozemků a náklady na financování, činí 1,25 miliardy korun. ČTK o tom dnes informovala SPGroup.

SPGroup uzavřela smlouvu o koupi centra se společnostmi Marie Group a Marie, které patří ruským majitelům.

Zábavní park, jehož dokončení je plánováno na rok 2007, se buduje na pozemku o velikosti 57.000 metrů čtverečních. Stavba má trojúhelníkový půdorys o zastavěné ploše 13.200 čtverečních metrů, který se dělí na tři bazénové paláce se skleněnou střechou ve tvaru plochých pyramid a vstupní halu. Tři paláce propojuje centrální budova se šatnami a restauracemi o ploše 2750 čtverečních metrů.

Palác vln bude obsahovat vířivky, dětské koupaliště, brouzdaliště a skluzavky. Palác dobrodružství nabídne vedle tobogánů peřeje divoké řeky či jeskyni s lagunami. Palác příboje je určen pro sportovně zaměřené jedince. Bude zde zařízení na výrobu příbojových vln, bazén na potápění a rychlá skluzavka s volným pádem.

Ve středové části stavby se budou nacházet řecké a turecké lázně, pára či sauna. Nový majitel hodlá areál rozšířit o dětská hřiště a další dětské zábavní atrakce pod širým nebem. Vybudovat by se měly i plochy pro kolečkové brusle či skateboarding. Práce na změně projektu by měly začít v lednu 2006.

Kapacita zařízení bude až 3000 osob denně. Vybudováno bude parkoviště pro 500 vozů.

 

Právě se děje

Další zprávy