Sony se po útoku hackerů zvedá, obnovuje herní síť

Ekonomika Ekonomika
15. 5. 2011 16:25
Po útoků hackerů byla odcizena data více než sto milionů uživatelů
Foto: Hratelně.cz

Tokio, New York - Společnost Sony začala v neděli s obnovou svého herního systému - PlayStation Network.

Firma k tomuto kroku přistoupila více než tři týdny poté, co byla po útoků hackerů odcizena data více než sto milionů uživatelů.

Herní systém bude v prvé řadě přístupný v USA, Evropě, Austrálii a na Novém Zélandu.

Sony tvrdí, že provedla řadu bezpečnostních opatření, která by měla klientům nabídnout větší ochranu. Kvůli tomu spolupracovala firma s řadou bezpečnostních firem.

"Chtěli bychom se omluvit všem, kterým incident způsobil nepříjemnosti," řekl výkonný zástupce prezidenta Sony Kazuo Hirai.

Společnost bude chtít miliony uživatelů získat tím, že jim nabídne speciální "welcome back" balíček, kterým získají přístup k premiérovému obsahu.  

Sony se po útoků hackerů na PlayStation Network obrátila i na policii. Hackeři své útoky zdůvodnili tím, že firma omezuje svobodný tok informací a svou žalobou upírají uživatelům používání volně dostupného softwaru.

Zatím nebylo zjištěno, že by útočníci zneužili například údaje z kreditních karet, které jsou mezi ohroženými daty. Hackeři se totiž dostali i k více než 23 tisícům finančních záznamů ze starší databáze z roku 2007.

Společnost Sony Online Entertainment vyvíjí hry, které si zájemci stahují z firemních serverů a instalují do počítače, aby je pak mohli hrát s ostatními vzdálenými hráči.

 

Právě se děje

Další zprávy