Slovenské Seagle Air přišly o licenci. Nemají letadla

Ekonomika Ekonomika
16. 12. 2009 9:39
Aerolinky mají potíže už od podzimu. Nemají letadla ani peníze.

Bratislava - Další slovenské aerolinky mizí z trhu. Po zkrachovalé společnosti SkyEurope končí také Seagle Air. Slovenské ministerstvo dopravy totiž dopravci odebralo licenci. Informovaly o tom slovenské Hospodářské noviny.

"Seagle Air nemá k dispozici jedno nebo více letadel na základě dohody o vlastnictví nebo dohody o pronájmu a nesplňuje finanční podmínky stanovené v nařízení," vysvětlil deníku krok ministerstva jeho mluvčí Stanislav Jurikovič.

Společnost se vzdala možnosti odvolání a rozhodnutí ministerstva tak začne platit v pátek.

Na rozdíl od nízkonákladových SkyEurope, po nichž zůstaly ve světě na letištích stovky lidí marně čekajících na letadlo a další desetitisíce měly koupené náhle neplatné letenky, po Seagle Air žádné podobné pohromy nezůstávají.

Aerolinky totiž zajišťovaly především charterovou dopravu pro cestovní kanceláře a to včetně těch českých. Konec Seagle Air není nijak překvapivý. Společnost už na podzim pozastavila svůj provoz kvůli nedostatku financí. Tvrdí, že důvodem finančních potíží je neplnění dohody ze strany italského partnera.

Odebrání licence nemusí být definitivní. Pokud se dopravci podaří získat investora a splní podmínky pro udělení licence, může ji získat zpět. Proces trvá přibližně tři měsíce.

 

Právě se děje

Další zprávy