Slevomat posiluje pozice. Koupil podíl v Zapakatel.cz

Ekonomika Ekonomika
1. 8. 2011 9:06
Slevomat ve své nákupní aktivitě nehodlá polevit
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha - Jednička a dvojka mezi tuzemskými slevovými servery - Slevomat.cz a Zapakatel.cz se spojují. Hospodářské noviny informovaly, že po čtyřměsíčním vyjednávání koupil Slevomat jednapadesátiprocentní podíl svého konkurenta.

Podle HN budou ale obě značky fungovat i nadále odděleně, spolupracovat budou například v marketingu. Hodnota transakce není podle listu známa.

Jelikož Slevomat.cz vlastní také 35procentní podíl ve Vykupto.cz, servery spadající do "impéria" Slevomatu tak budou mít v obratu nadpoloviční podíl na trhu.

Slevomat má nakonec skončit jako součást Grouponu

Slevomat.cz přitom podle zdrojů Hospodářských novin bude usilovat o nákup podílů i v dalších slevových serverech. Cílem Slevomatu je podle jeho zakladatele a šéfa Tomáše Čupra jeho prodej do rukou světového lídra v oboru hromadného nakupování - Grouponu.

Slevových serverů je na českém trhu asi 240, což je více než ve Spojených státech. Ze statistik agregátora slevových nabídek Skrz.cz vyplývá, že Češi už koupili u různých "slevomatů" slevové kupony za 1,2 miliardy korun.

Světový leader na trhu se slevovými kupony, americký Groupon, se chystá vstoupit na burzu. Podle analytiků by tak mohl získat až miliardu dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy