SkyEurope ještě nekrachuje. Firmu podrželi zaměstnanci

Ekonomika Ekonomika
15. 8. 2009 17:17
Letiště oznámilo, že nebude odbavovat lety SkyEurope
Foto: Sky Europe

* SkyEurope je největším nízkonákladovým dopravcem na pražském ruzyňském letišti * Firmu založil v listopadu 2001 Alain Skowronek a Christian Mandl s pomocí bank EBRD, ABN-Amro a fondů EU * Od zahájení letového provozu v roce 2002 je SkyEurope stále ve ztrátě

Brno - Boj o osud slovenských nízkonákladových aerolinek Sky Europe se přiostřuje.

Společnost podle serveru idnes.cz podrželi zaměstnanci, kteří souhlasili s tím, že jim firma nevyplatí červencové mzdy. Pokud by na výplatě trvali, soudem stanovený správce by činnost firmy ukončil.

Problémy firmy tím ale nekončí. Vídeňské letiště přestalo v pátek o půlnoci odbavovat odlety SkyEurope. Firma totiž nezaplatila dluhy, které podle rakouského tisku dosáhly 4 miliony eur.

"Navzdory dlouhým a intenzivním rozhovorům se SkyEurope nebyly nezaplacené dluhy do pátku 15:00 uhrazeny," uvedlo letiště. "Flughafen Wien proto do páteční půlnoci ukončí všechny služby pro SkyEurope," dodalo.

Letiště potvrdilo, že nebude poskytovat ani žádné jiné služby. Toto opatření se týká ale jen odletů z Vídně. Přilétající stroje slovenského přepravce bude letiště dál přijímat.

SkyEurope proto od soboty odbavuje vídeňské lety z Bratislavy, některé klienty přepravuje z Rakouska autobusy. Mnozí se registrují přímo na letišti v Bratislavě. Podle internetových stránek SkyEurope bude výpadek odbavení ve Vídni dočasný, náhradní režim bude platit do středy 19. srpna. Nicméně agentura APA uvedla, že vedení a SkyEurope spolu nyní nejednají.

Aerolinky by měly během víkendu z Bratislavy vypravit 11 původně vídeňských letů, všechny mají posunuté časy. Na přepravu zaregistrovaných pasažérů si pronajaly autobusy od české Student Agency.

 

Právě se děje

Další zprávy