Skupina ČEZ kupuje teplárnu v Klášterci nad Ohří

ČTK ČTK
17. 12. 2013 14:30
Firma dodává teplo a teplou vodu více než 5000 domácností
Logo skupiny ČEZ na pražském ústředí.
Logo skupiny ČEZ na pražském ústředí. | Foto: Reuters

Klášterec nad Ohří (Chomutovsko) - ČEZ Teplárenská koupila stoprocentní podíl ve společnosti Teplo Klášterec, která dodává teplo a teplou vodu více než 5000 domácností a řadě podniků v Klášterci nad Ohří na Chomutovsku.

Cenu strany nesdělily, podle informací serveru iHned.cz se může pohybovat mezi 100 a 200 miliony korun.

Teplo Klášterec se zabývá rozvodem a prodejem tepelné energie pro potřeby ústředního topení a teplé užitkové vody prostřednictvím vlastní infrastruktury systému centrálního zásobování teplem. Podle Schneppa odběratelé nepocítí změny, ČEZ teplárenská neplánuje zvýšení cen.

"Akvizice společnosti Teplo Klášterec je v souladu s naším strategickým záměrem v oblasti tuzemského teplárenství. Díky ní se nám také podařilo více integrovat činnosti v rámci Skupiny ČEZ. Primární dodávky tepelné energie do Klášterce nad Ohří jsou totiž zabezpečovány z nedalekých Elektráren Prunéřov," řekl předseda představenstva ČEZ Teplárenská Vladimír Gult.

Stoprocentní podíl koupila ČEZ Teplárenská od dvou vlastníků, Zdeňka Šroubka a Mikoláše Malasta. "Při výběru strategického partnera bylo pro nás klíčové najít investora, který zajistí kontinuitu fungování, bude zárukou spolehlivých dodávek tepla pro zákazníky společnosti a bude pokračovat v dalším rozvoji společnosti," řekl Šroubek.

ČEZ Teplárenská zásobuje přibližně 7350 odběrných míst a kromě 143.000 domácností jsou odběrateli tepla i nemocnice, úřady, školy a průmyslové podniky v Ústeckém, Karlovarském, Středočeském, Pardubickém, Královéhradeckém, Moravskoslezském a Jihomoravském kraji. Celková roční dodávka tepla činí kolem 9000 TJ.

 

Právě se děje

Další zprávy