Skupina AAA Auto zvýšila zisk o 165 procent

ČTK ČTK
29. 8. 2012 17:40
Celkové tržby vzrostly o 26,5 procenta na 164,5 milionu eur
Foto: AAA Auto

Praha - Skupina autobazarů AAA Auto zvýšila v pololetí meziročně zisk o 165 procent na 8,6 milionu eur (asi 213 milionů korun). Celkové tržby vzrostly o 26,5 procenta na 164,5 milionu eur (zhruba 4,1 miliardy korun). Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Počet prodaných vozů stoupl o 16 procent na 25 841 aut. Průměrná cena prodaných vozidel v prvním pololetí stoupla o 5,6 procenta.

Ve výsledcích se projevila také rostoucí ochota spotřebitelů využít úvěrového financování na nákup svého automobilu. Podíl finančních služeb přesáhl 50 procent.

Dalším faktorem byl rostoucí hrubý zisk na prodané auto. Ten se ve druhém čtvrtletí zvýšil o 44 procent.

"Hrubý zisk na prodaný automobil se nám podařilo zvýšit zejména díky tomu, že nevykupujeme nejlevnější kategorii vozů a soustředili jsme se na výkup a prodej kvalitnějších vozů po prvním či maximálně druhém majiteli a s málo najetými kilometry. Takové vozy nepotřebují nákladné servisní zásahy a jsou lépe prodejné," uvedla generální ředitelka Karolína Topolová.

Celkový hrubý zisk z prodejů vzrostl meziročně za první pololetí o 43 procent na 43,6 milionu eur. Meziroční nárůst provozních nákladů ve výši 26 procent udržela společnost těsně pod úrovní růstu celkových tržeb.

AAA Auto provozuje 27 poboček v ČR, na Slovensku a v Rusku. Vlastník přes 77 procent akcií Anthony Denny v úterý oznámil záměr prodat většinový podíl ve firmě. Mělo by se tak stát do dvou let.

 

Autobazary ve vašem kraji.

 

Právě se děje

Další zprávy