Škodovka dnes spustila svou novou továrnu v Rusku

Škodovka dnes spustila svou novou továrnu v Rusku
V ruské Kaluze dnes s výrobou modelu Octavia začala i největší česká automobilka Škoda Auto. V tamním společném závodě s Volkswagenem zatím auta jen montovala z dovezených dílů. K montážní lince však v posledních měsících přistavěla také lakovnu, svařovnu a lisovnu a zahájila tak plnohodnotný výrobní provoz.
Mladoboleslavská automobilka montuje v Kaluze vozy od konce roku 2007. K montážní lince však v posledních měsících přibyla také lakovna, svařovna a lisovna. Závod v Kaluze se tak stal plnohodnotným výrobním provozem.
Škodovka plánuje v příštím roce rozšířit výrobu o další modely. "Počítáme s tím, ale zatím není rozhodnuto, o která auta konkrétně půjde," řekl mluvčí škodovky. Postupně by podle něj měly následovat všechny ostatní modely včetně vozů Superb a Yeti. Spolu s Volkswagenem plánuje česká automobilka v Kaluze zvýšit počet zaměstnanců zhruba o dvě třetiny
Škoda a VW, který dnes v Kaluze začíná s výrobou Volkswagenu Tiguan, plánují, že v příštím roce dosáhne jejich společný závod výrobní kapacity 150 tisíc aut. Dnes v Kaluze pracuje 1800 lidí, za rok by jich mělo být až 3000.
Foto: Reuters
Karel Toman
20. 10. 2009 15:00

Kaluga - S kompletní výrobou modelu Octavia začala 20. října 2009 v ruské Kaluze největší česká automobilka Škoda Auto. Ve společném závodě s Volkswagenem zde dosud auta jen montovala z dovezených dílů. V příštím roce chce Škoda v Rusku podobně začít vyrábět i další modely, včetně vozů Superb a Yeti.

 

Právě se děje

Další zprávy