Škoda bude vyrábět nový rodinný vůz za 300 tisíc

Ekonomika Ekonomika
4. 11. 2009 23:01
Šéf Auto Škoda Jung oznámil, že do nových modelů automobilka investuje 52 miliard.
Foto: Radek Pecák

Praha - Mladoboleslavská automobilka Škoda už kuje plány pro měsíce, kdy úplně skončí velká krize, která postihla tento obor. Předseda představenstva firmy Reinhard Jung prohlásil, že škodovka bude v dalších pěti letech investovat 52 miliard korun do vývoje nových modelů.

Jungovy výroky přinesl britský magazín Autocar.

Mezi novými vozy bude i automobil pro „spořivé klienty", tedy rodinný vůz typu sedan v cenovém rozpětí 260 až 310 tisíc korun.
Škodovka hodlá využít zájem o levné vozy, který přišel s propadem poptávky a drtivým tlakem na snižování cen. Jung popsal ve zmíněném rozhovoru, že nové auto bude mířit velikostí i cenou mezi octavii a fabii.

„Nejsme konkurent Dacie, ale budeme pokrývat jejich nabídku," řekl magazínu Jung.

Škoda Auto nyní nabízí auta od 220 tisíc (nejlevnější fabia) či od 270 tisíc (nejlevnější octavia) až po luxusní nový kombík řady Superb.

Vyzkoušeli jsme nejdražší auto ze škodovky - čtěte ZDE

Auto Škoda je jedna z rozhodujících firem tuzemské ekonomiky. Za prvních devět měsíců roku vydělala 2,8 miliardy korun, tedy o 67,5 procenta méně než před rokem. "Prodávají se hlavně menší a levnější auta než v loňském roce," vysvětlil propad v ziscích Škody pro Aktuálně.cz generální ředitel Volkswagen Group v Rusku Martin Jahn. "A také jsou poměrně velké slevy," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy