Simpsonovi, nový hit stavebnice Lego. Za čtyři tisíce

ČTK ČTK
9. 1. 2014 11:05
Dánský výrobce hraček podepsal dohodu s filmovým studiem Twentieth Century Fox
Foto: Aktuálně.cz

Kodaň - Dánský výrobce hraček Lego potvrdil, že letos uvede na trh novou stavebnici inspirovanou populárním televizním seriálem Simpsonovi. Chybět nebudou hlavní hrdinové, včetně rodičů Homera a Marge Simpsonových a jejich syna Barta. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC News.

Dánská společnost, která je jedním z největších producentů hraček na světě, již podepsala dohodu s vlastníkem autorských práv - filmovým studiem Twentieth Century Fox.

Nová stavebnicová sada půjde v USA do prodeje příští měsíc a bude stát 199 dolarů (asi 4000 Kč). Lego rovněž plánuje v květnu vydat oddělenou řadu šestnácti figurek Simpsonových.

"Víme, že našim fanouškům se bude líbit stavění domova rodiny Simpsonových do sebemenších podrobností a možnost sbírat charakteristické postavy ve formě minifigurek Lega," prohlásil Jill Wilfert ze společnosti Lego Group.

Americký animovaný seriál Simpsonovi, který je satirickou parodií na životní styl americké střední vrstvy, se ve Spojených státech vysílá již 25 let.

Na plán Lega vytvořit stavebnici na motivy Simpsonových už se internetu objevily kritické reakce. Nespokojení pisatelé uvádějí, že seriál není vhodný pro děti, poněvadž se v něm často nadává a mluví o tématech pro dospělé.

Jiní diskutéři nicméně oponují, že Simpsonovi škodlivé pro malé diváky nejsou a že kupříkladu filmová sága Hvězdné války, jíž se Lego úspěšně inspirovalo v minulosti, je vzhledem k násilným scénám pro děti vhodná mnohem méně.

Společnost Lego loni předstihla firmu Hasbro a stala se druhým největším výrobcem hraček po společnosti Mattel. K tomu jí pomohl především úspěch stavebnic a figurek založených na filmech, jako je Pán prstenů, Příběh hraček či Avengers. S touto strategií začalo Lego v roce 1999, když vydalo stavebnice na téma Hvězdných válek.

Tyto dárky dětem nedávejte. Jsou nebezpečné, úřady před nimi varují:

 

Právě se děje

Další zprávy