Šéf ztrátové Freddie Mac zemřel. Možná sebevražda

Ekonomika Ekonomika
22. 4. 2009 14:31
David Kellermann byl nalezen mrtev ve svém domě ve Virginii
Foto: Reuters

Washington - Současný finanční ředitel ztrátové hypotéční agentury Freddie Mac David Kellermann je mrtev. Ve středu byl Kellerman (41) nalezen mrtvý ve svém domě v americké Virginii. Informovala o tom televizní stanice CNN.

Média spekulují o sebevraždě, označila to tak prý i Kellermannova manželka.

Policisté ale zatím příčinu smrti nezveřejnili. "Je to předmětem vyšetřování," uvedla podle agentury Reuters policejní tisková mluvčí Lucy Caldwellová.

Podle internetových stránek Freddie Mac pracoval Kellerman ve firmě 16 let a v září byl jmenován do funkce finančního ředitele.

Freddie Mac a její rival Fannie Mae, které dohromady vlastní nebo garantují prakticky polovinu všech hypotečních úvěrů vydaných v USA, loni převzala americká vláda. Ztráty obou společností totiž za poslední rok dosáhly necelých 14 miliard dolarů, což vládu znepokojilo. "Naše ekonomika a naše trhy se nezotaví, dokud nebude korekce na hypotéčním trhu za námi," prohlásil tehdejší ministr financí Henry Paulson.

Loni společnost v posledním kvartále prodělala téměř 24 miliard dolarů, a to po ztrátě více než 25 miliard v předchozím čtvrtletí.

 

Právě se děje

Další zprávy