Šéf Škody: do 10 let budeme vyrábět dvojnásobek aut

Veronika Skálová Radek Pecák Veronika Skálová, Radek Pecák
17. 9. 2010 12:25
Nový předseda představenstva má s mladoboleslavskou značkou velké plány.
Dvojnásobný počet škodovek budou továrny podle nového šéfa vyrábět do deseti let.
Dvojnásobný počet škodovek budou továrny podle nového šéfa vyrábět do deseti let. | Foto: Aktuálně.cz

Mladá Boleslav - V čele Škody Auto stojí Winfried Vahland jen málo přes dva týdny a už se netají svými velkými plány do budoucna.

"Do deseti let se bude vyrábět dvakrát tolik vozů škoda než v současnosti," řekl Vahland na páteční oslavě výročí nářaďovny Škoda. Ta už 110 let vyrábí nářadí nejen pro automobilový průmysl.

"Každý rok chceme uvádět na trh až tři nové modely," doplnil Vahlanda Michael Oeljeklasu, člen představenstva Škody Auto za oblast výroby a logistiky.

Škoda Auto dodala v loňském roce svým zákazníkům 685 tisíc vozů, což bylo o 1,4 procenta víc než v roce 2008. Největší nárůst zájmu zaznamenala automobilka v Číně.

Nejprodávanějšími modelovými řadami byla Octavia a Fabia. Už v březnu automobilka avizovala, že pro letošní rok očekává prodejní rekord.

Nové šéfové chtějí mít Škodu precizní

Tradici výroby nářadí oba noví členové vedení Škody chválí. Winfried Vahland konstatoval, že tato tradice je pro automobilku velkou konkurenční výhodou a do budoucna by měla ještě posílit.

"Nářaďovna pro zákazníky bezprostředně zviditelňuje preciznost našich vozů. Preciznost se nově stane ústřední hodnotou značky Škoda," poznamenal.

Vedení mladoboleslavské škodovky se obměnilo na přelomu prázdnin poté, co z jejího čela odešel do penze po třech letech Reinhard Jung. Winfried Vahlad v posledních letech působil jako šéf automobilky Volkswagen v Číně.

 

Právě se děje

Další zprávy