Šéf sítě COOP: Spustíme plno novinek, proč ne i aspirin

Kateřina Vokurková Kateřina Vokurková
2. 4. 2013 6:45
Rozhovor s generálním ředitelem řetězce družstevních prodejen Zdeňkem Juračkou
Foto: COOP

Praha - Po běžném nákupu si vyberete hotovost, zaplatíte složenky, vsadíte sportku, dokoupíte léky, domluvíte si výhodnější bankovní účet nebo sjednáte Deník Insider vloni napsal, že chcete pronajímat některé obchody jako Deník Insider na podzim informoval o založení dceřiné společnosti COOP Energy. Na začátku roku jste spustili pilotní projekt, lidem nabízíte levnější plyn a elektřinu. Jak rychle se rozšíří do dalších prodejen?

Momentálně probíhá pilotní projekt v konzumu v Ústí nad Orlicí. Zde se to poměrně úspěšně rozjíždí. Nyní chceme tento pilot vyhodnotit a poté službu zavedeme ve všech regionech. U družstev je o prodej energií zájem, zatím se nám jich přihlásilo téměř třicet.

Přechod k jinému dodavateli by měl být pro zákazníky snadný. Stačí pouze přinést poslední fakturu od předchozího dodavatele a vyplnit stručný dotazník. Vše ostatní pak pro zákazníka zařídíme přes call centrum partnerské společnosti EP Energy Trading.

Na každé pobočce, která bude energie nabízet, bude také k dispozici energetik pro konzultace se zájemci. Naší konkurenční výhodou má být serióznost a úzká komunikace se zákazníkem. Plánujeme dokonce zřídit jakýsi klub odběratelů energie.

A.cz: Hitem letošního roku jsou plány na levnější volání díky virtuálním operátorům. Plánuje i vy vstoupit do telekomunikací?

Ano, v plánu máme vstoupit do segmentu telekomunikací jakožto virtuální operátor. Všichni operátoři na trhu mají zájem s námi jednat. Naší vizí je nabízet kromě předplacených karet také tarify a podobně. Službu bychom chtěli spustit na podzim letošního roku.

A.cz: O jakých dalších nových službách pro zákazníky v současné době jednáte?

Intenzivní jednání vedeme se Sazkou. Usilujeme o to, aby byly na našich pobočkách instalovány sázkové terminály. Počítáme, že bychom mohli jednání uzavřít do dvou měsíců. Hned poté bychom rádi na jednom z družstev spustili pilotní projekt a poté službu začali nabízet na dalších pobočkách. Zatím by tuto službu rádo provozovalo celkem 1100 prodejen.

A.cz: Vaším hlavním partnerem v oblasti finančních služeb je ČSOB, respektive Era Poštovní spořitelna. Budete spolupráci rozšiřovat?

Naši spolupráci s ČSOB chceme dále rozvíjet. Služby bychom chtěli rozšířit nejen o vklady na účet, ale také například o možnost zřizování rodinných účtů. Plánujeme také vyměnit část našich terminálů za moderní, které by mohly sloužit například jako samoobslužné pokladny.

A.cz: Hodláte po vzoru konkurence zprovoznit e-shop nebo zavést donáškovou službu?

My jsme plánovali spolupracovat spíše se stávajícími e-shopy. Jednali jsme s nimi o možnosti stát se jejich výdejními centry (zřejmě nejblíže byla dohoda s Mall.cz - pozn. red.). V těchto jednáních jsme ale zatím neuspěli. Přerušili jsme je a o obnovení zatím neuvažujeme.

 

Právě se děje

Další zprávy