Sazku přepadli finanční kontroloři. Vítejte, říká Hušák

Ekonomika Ekonomika
1. 4. 2011 15:48
Důvodem kontroly je snaha zabránit údajné manipulaci s účetními doklady
V této budově již působí kontroloři finančního úřadu.
V této budově již působí kontroloři finančního úřadu. | Foto: Jan Langer

Praha - Ministr financí Miroslav Kalousek poslal do loterijní firmy Sazka kontrolory, kteří mají prověřit, zda firma nemanipuluje s účetními doklady.

Úředníci Finančního úřadu pro Prahu 9 přišli do sídla Sazky v pátek ráno, potvrdil Aktuálně.cz mluvčí firmy Jan Tuna.

"Sazka probíhající kontrolu finančního úřadu vítá, protože jednoznačně prokáže, že má své účetnictví v naprostém pořádku a podnět z veřejných zdrojů se nezakládá na pravdě," uvedl Tuna.

Miinistr Kalousek deníku Právo řekl, že dal daňové správě podnět kvůli podezření z manipulace s účetními doklady. O probíhajícím šetření prý ale zatím neví a daňová správa se ke kontrole odmítla vyjádřit.

Finanční úřad (pro Prahu 1) už jednu kontrolu v Sazce zahájil před několika dny, a to kvůli tomu, že stát zahájil správní řízení o odejmutí licence Sazce. Sazka totiž krátce před vyhlášením úpadku přestala vyplácet některé výhry a požádala o pozastavení loterijní činnosti.

"Budeme nesmlouvaví, ale výsledek správního řízení předjímat nemohu," řekl Aktuálně.cz ředitel odboru na ministerstvu financí Karel Korynta.

Bez licence k loteriím by hodnota Sazky mimořádně klesla, její největší věřitelé podezírají současné vedení firmy, že nečiní žádné kroky, kterými by úplný pád firmy zastavila.

 

Právě se děje

Další zprávy