Sazka žádá právnický souboj s Vítkem tváří v tvář

Ekonomika Ekonomika
24. 1. 2011 15:31
Nerozhodujte jen podle dokumentů, žádá Sazka. Jen zdržují, odpovídá Vítkův právník.
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Sazka napsala insolvenčnímu soudu, který rozhoduje, zda její největší věřitel Radovan Vítek uspěje s návrhem poslat loterijní společnost do úpadku, aby nařídil regulérní insolvenční řízení.

To znamená, že chce, aby soud vyslechl  právníky obou stran a nerozhodoval věc pouze podle dodaných písemných podkladů. Radovan Vítek to považuje za zdržovací taktiku.

Městskému soud v Praze dodal právník Jaromír Císař dokument, podle kterého mu Sazka dala plnou moc k zastupování v tomto případu. Zároveň žádá běžné insolvenční řízení.

"Je mi to úplně jedno, je to jen snaha to celé zdržet," citovala agentura ČTK protistranu, Vítkova právního zástupce Tomáše Rybáře. Ten má za to, že soud mohl rozhodnout bez projednání návrhu, ale nevadí mu ani Sazkou požadovaný postup.

Sazka musí do 20 dnů od chvíle, kdy se oficiálně dozvěděla o zahájení insovenčního řízení, poslat soudu svoje vyjádření. Musí také předložit celý seznam majetku včetně dlužníků a věřitelů i seznam svých zaměstnanců a listiny, které dokládají úpadek nebo hrozící úpadek.

Vítek drží pohledávky v celkové hodnotě 1,5 miliardy korun. Sazka je neuznává a tvrdí, že v insolvenční situaci není.

 

Právě se děje

Další zprávy