Sazka sází na protiútok. Žádá zrušit insolvenční návrh

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
9. 2. 2011 12:14
Sazka tvrdí, že pohledávka při podání insolvenčního návrhu neexistovala
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Vedení společnosti Sazka se rozhodlo přejít do protiútoku. Loterijní firma navrhla zamítnout insolvenční návrh od firmy Moranda podnikatele Radovana Vítka.

Informace je obsažena v insolvenčním rejstříku. Podle Sazky návrh neobsahuje skutečnosti, které by osvědčovaly její úpadek. Moranda také neprokázala, že je oprávněna insolvenční návrh podat, uvedla Sazka, návrh tak považuje za šikanózní.

"Ze strany insolvenčního navrhovatele se zjevně jedná o účelový návrh, který má zneužívat tohoto právního institutu, a cílem insolvečního navrhovatele je zjevně šikanózní výkon práva vůči dlužníkovi, který je společností se silným finančním zázemím," uvedla Sazka.

Peníze Sazce poskytnou Penta a E-invest

Podle Sazky je skutečným důvodem podání návrhu snaha Morandy domoci se nepřípustným nátlakem na dlužníka své pohledávky, která však ke dni podání insolvenčního návrhu neexistuje.

Městský soud v Praze dostal od Vítkovy firmy Moranda návrh na zahájení insolvenčního řízení se Sazkou 17. ledna. Vítek skoupil pohledávky za Sazkou v hodnotě 1,5 miliardy korun a vlastní také zhruba čtvrtinu jejích dluhopisů. Právě kvůli splácení dluhopisů, vydaných na financování výstavby sportovní arény ve Vysočanech, Sazka čelí problémům.

Sazka v pondělí oznámila, že přijme pomoc od společností Penta a E-Invest. Firmy kvůli tomu uzavřely smlouvu o strategickém partnerství a poskytnou Sazce tolik peněz, kolik bude třeba k odvrácení insolvence. Akcionářská struktura Sazky se nemění.

 

Právě se děje

Další zprávy