Sazka míří mimo loterii,láká ji cashback

dkl, ČTK
14. 9. 2006 15:00
Praha - Největší česká loterijní společnost Sazka by měla v budoucnu využít potenciál svých elektronických terminálů. Začít by měla službou cashback.

Cashback, tedy vybírání hotovosti z účtu pomocí platební karty u pokladny obchodů, právě spouští ČSOB společně s firmou Ahold, která provozuje obchody Hypernova a Albert.

Od příštího roku by však tuto službu ráda poskytovala i Sazka pomocí svých sázkových terminálů. Na dnešní tiskové konferenci to zveřejnil její generální ředitel Aleš Hušák.

Vybrat zřejmě půjdou jen malé částky do 400 korun, klasickým bankomatům však stále více narůstá konkurence v podobě poskytování cashback služeb.

Voda, plyn, elektřina

Kromě toho má Sazka další plány. S vodárenskými, plynárenskými a elektrárenskými společnostmi jedná o tom, že právě přes terminály by bylo možné platit za jejich služby, tedy složenky za energie.

Tuto službu již dříve spustila pro své dva partnery. Jedním z nich je Česká podnikatelská pojišťovna, druhým energetický gigant ČEZ.

Další oblastí, kde by ráda posílila svoji pozici, je prodej vstupenek. A to zřejmě jak na akce pořádané v Sazka Areně, tak i na další místa a podniky. Pro tyto účely již funguje firma a systém Sazka Ticket.

Ke svým záměrům má firma k dispozici asi sedm tisíc terminálů po celé republice.

Podle slov ředitele Hušáka je Sazka připravena vstoupit i na pole internetového sázení, pokud ho stát povolí. Vyzývá však, aby stát učinil přítrž provozování nekontrolovaného sázení na webu zahraničními firmami, neboť veřejný rozpočet tak přichází o peníze a tuzemské sázkové kanceláře o zákazníky.

Sázíme 50 let

Hlavním byznysem pro Sazku však stále zůstává sázení a loterie.

Sazka vznikla v roce 1956 a založena byla za účelem získání financí pro sport. Proto i první hra spočívala v sázení na výsledky sportovních zápasů.

Nejoblíbenější hazardní hru Sportku provozuje společnost již od roku 1957. Výhry se v té době pohybovaly okolo 40 tisíc korun. Dlouhodobě jí tento produkt přináší asi polovinu tržeb ze sázkové a loterijní činnosti.

Nejvyšší výhru si v roce 2003 odnesl sázkař, který díky jackpotu získal téměř 113 milionů korun. Každopádně se však jedná o nejstarší číselnou hru u nás.

 

Právě se děje

Další zprávy