Samé jackpoty. Fortuna přijde s novým útokem na sportku

Zdeněk John
23. 4. 2012 6:00
Zcela nová loterie, levnější než od Sazky, má zahýbat s podíly na tržbách
Loto půjde na vedlejší kolej, Fortuna přijde s nabídkami jiných milionových jackpotů.
Loto půjde na vedlejší kolej, Fortuna přijde s nabídkami jiných milionových jackpotů. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Loterijní společnost Fortuna chystá spuštění zcela nové loterie. Už tento týden firma oficiálně oznámí, že připravila novou hru, kterou chce jít proti nejpopulárnější číselné hře sportka od konkurenční Sazky.

Aktuálně.cz důvěryhodný zdroj z Fortuny prozradil, že nová hra odstartuje už počátkem května.

"Mohu pouze potvrdit, že během tohoto týdne oznámíme významnou novinku v oblasti naší nabídky číselných her," řekl na přímý dotaz k nové loterii mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Fortuna už nyní provozuje Loto. Nová loterie má tuto hru upozadit. "Stane se naší vlajkovou lodí," řekl zdroj z Fortuny s tím, že Loto ale poběží dál a firma ho zavírat nebude.

Start Lota, jehož spuštění v loňském roce Fortuna urychlila především kvůli tehdejším finančním potížím Sazky, připravil akcionáře Fortuny zhruba o čtvrtinu zisku. Když firma, s jejímiž akciemi se obchoduje na burze v Praze, oznamovala v březnu výsledky, uvedla, že čistý zisk meziročně klesl o 23,3 procenta na 331 milionů korun.

Většinovým akcionářem Fortuny je investiční společnost Penta.

Souboj tržeb

Tržby Lota se pohybují v jednotkách milionů týdně, například minulý týden dosáhly zhruba pět milionů korun. Sportka utrží za stejné období řádově desítky milionů, přesnější čísla oficiálně neuvádí.

Nová hra má tyto poměry alespoň částečně změnit, plánuje si vedení Fortuny. Přesvědčit sázející chce tím, že sportce nasadí cenovou konkurenci. Sloupeček sportky Sazka nabízí za 16 korun, Fortuna bude levnější. Stejně tak jackpot (první pořadí) má být podle informací o nové hře pro sázkaře cenově dostupnější než u konkurence.

Srozumitelný základ: 6 ze 49

Táhnout se budou dva tahy v jeden den, v tom Fortuna sportku napodobí. Hra bude založena na principu tipování šesti čísel za 49, i když ne přesně v té podobě, jak ho sázející znají u sportky či Lota.

Na trhu číselných loterií se kromě Sazky a Fortuny pohybuje ještě Tipsport se svou Tip6kou, ale ta hraje vzhledem k tržbám marginální roli.

 

Právě se děje

Další zprávy