Ruzyně opět hlásí rekord. Přes 12 milionů pasažérů

rg
3. 1. 2008 12:45
Oproti loňsku o sedm a půl procenta více
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Počet cestujících, kteří byli odbaveni na Letišti Praha, se meziročně opět zvýšil. Podle předběžných čísel zaznamenala Ruzyně nárůst o 7,5 procenta a prošlo jejími halami tedy na 12,44 milionů cestujících.

O vzestupu leteckých spojů z Prahy hovořily i průběžné výsledky. Například jen v letošním prvním čtvrtletí odbavilo pražské letiště 2,3 milionu pasažérů, což činilo meziroční nárůst 16 procent. V prosinci již bylo jasné, že se počet cestujících přiblíží 12,5 milionu. Podle statistik využilo letiště na 34 760 lidí denně.

Společnost se v průběhu roku snažila zlepšovat své služby. V květnu dala na své internetové stránky přehledný letový řád a začátkem října zavedla službu rychlého odbavování, takzvaný Fast Track.

Ruzyně zařadila do provozu řadu nových linek, kupříkladu do Dubaje či Kodaně. Od léta spolupracuje s největším evropským low-cost dopravcem, společností Ryanair, a od konce září posílila spoje do jižních krajů tím, že v letovém řádu získala místo španělská Iberia.

Letiště Praha patří do skupiny státních podniků, které čeká privatizace. V listopadu byla schválena jeho proměna do akciové společnosti. Zájem má česko-slovenská investiční společnost Penta, ale také investoři z Ruska.

Souvislosti:

 

Právě se děje

Další zprávy