Roomster vjíždí do Prahy

ČTK, dkl
20. 4. 2006 11:30
Praha - Nový model Roomster mladoboleslavské Škody Auto si odbude svou českou  premiéru na výstavě Auto Praha, která dnes začíná na letňanském výstavišti.
Foto: Škoda Auto

Oznámili to organizátoři výstavy a zástupci automobilky.

Škoda zahájila výrobu své čtvrté modelové řady koncem března a na český trh ji začne dodávat v červnu. Cena bude začínat na 339 900 korunách. V Česku chce firma do konce roku prodat 1800 z celkové plánované produkce 15 tisíc vozů.

Pro příští rok počítá Škoda s produkcí, která by se měla vyšplhat až k hranici 50 tisíc vozů řady Roomster.

Roomster firma nabídne s třemi benzinovými a třemi naftovými motory s mechanickou i automatickou převodovkou.

Sériovou výrobu zahájila mladoboleslavská automobilka koncem března, a to ve svém závodě v Kvasinách na Rychnovsku.

Kvůli novému modelu firma Škoda Auto rozšířila závod v Kvasinách asi za 3,5 miliardy korun, a to především v montážním provozu a svařovně.

Vybudovala zde i nové odstavné plochy pro vyrobená vozidla, logistické centrum, parkoviště pro zaměstnance a autobusové nádraží pro dopravu zaměstnanců.

O novinky není nouze

Mezi další novinky bude na výstavě patřit například Chevrolet Spark a Aveo, Opel Astra GTC a Zafira, Fiat Punto, sportovní model Ford Mustang GT, Hyundai Santa Fe a Accent, Toyota RAV 4 a Yaris, nová Kia Rio a Magnetis nebo Nissan Note.

Foto: Ford

Vedle zastoupení výrobců aut a motocyklů bude součástí výstavy také průřez nabídky garážové a servisní techniky, příslušenství a vybavení pro motorová vozidla.

Součástí akce bude i specializovaná výstava terénních vozů Off Road Praha a přehlídka úpravců aut Tuning Praha 2006. Výstava potrvá do neděle a o víkendu bude otevřeno od 9 do 18 hodin.

 

Právě se děje

Další zprávy