Ředitelka Hrdá odchází, pošta hlásí rekordní zisk

Veronika Skálová Veronika Skálová
28. 2. 2011 12:15
Pošta vykázala v lednu rekordní zisk
Marcela Hrdá ve funkci končí s únorem 2011.
Marcela Hrdá ve funkci končí s únorem 2011. | Foto: Ministerstvo vnitra

Praha - Poslední den je dnes ve funkci generální ředitelky České pošty Marcela Hrdá. Po dohodě s ministrem vnitra Radkem Johnem na jeho přání ze své pozice od prvního března odchází.

Ještě v poslední den ale stihla zúčtovat svůj předposlední měsíc v čele pošty. Za leden vykázala státní firma zisk 332 milionů korun, což je o 150 milionů více než bylo naplánováno.

"Lednové hospodářské výsledky, jež navazují na dobré výsledky loňského roku, jsou potvrzením toho, že Česká pošta se v posledních měsících vydala správným směrem. Česka pošta se nyní úspěšně vrací do obchodních segmentů, jež v souvislosti s liberalizací v minulých letech obsadila konkurence," uvedla v tiskové zprávě Marcela Hrdá.

Podle ní má podíl na rostoucím zisku nová obchodní politika společnosti, především co se týká neregulovaných expresních balíkových zásilek a  také adresného a neadresného direkt mailu i zlepšení ohledně doručování balíků.

V čele České pošty končí hrdá po čtrnácti měsících na přání ministra vnitra Radka Johna. Ten jako důvod, proč má ředitelka skončit, uvedl nekoncepčnost a rušení poboček. Proti jejich rušení se bouřili starostové malých obcí.

 

Právě se děje

Další zprávy