První let obřího boeingu v českých barvách se odkládá

red eko
13. 11. 2008 17:50
První let dálkového Boeingu 767 z Prahy se odkládá na prosinec
letadlo z flotily Travel Service
letadlo z flotily Travel Service | Foto: Travel Service

Praha - První let společnosti Travel Service dálkovým Boeingem 767 z Prahy do Thajska se odkládá. Původně plánovaný listopadový odlet se podle informací Aktuálně.cz přesouvá až na 6. prosince. Milovníci velkých strojů si tak na první komerční start největšího letadla v "českých barvách"  budou muset ještě pár týdnů počkat. 

"Přesunuli jsme původně plánovaný listopadový termín zájezdu, ve kterém se počítalo s letem na Boeingem 767 na prosinec. Rozhodně to ale neznamená, že se počet letů během zimy sníží. Jen se posunou do pozdějšího jara," potvrzuje Tomáš Brejcha, mluvčí Čedoku.

Právě cestovní kancelář Čedok bude na dálkových letech posílat na dovolenou nejvíce svých klientů. Vyjma nich budou na palubě Boeingu v první fázi ještě zákazníci Firo-tour, ESO Travel a cestovní kanceláře Alexandria. Boeing 767 bude tuto zimu z Česka létat bez mezipřistání do Thajska a na Kubu.

Letadlo Boeing 767 pojme v konfiguraci pro Travel Service 260 pasažérů. Zatím největším letounem, jehož domovským letištěm je Ruzyně, je Airbus A310. To patří do flotily ČSA a vejde se do něj 209 cestujících. Z pohledu počtu pasažérů je pak největší Airbus A321. V konfiguraci pro ČSA s ním může letět 212 cestujících.

 

Právě se děje

Další zprávy