Proč je benzin skoro za 40 Kč? Odhalí Diana Kobzanová

Ekonomika Ekonomika
8. 6. 2011 13:20
Televize Prima přichází s novým pořadem o investování Horký prachy
Diana Kobzanová - místo modelinku moderátorkou ekonomického magazínu
Diana Kobzanová - místo modelinku moderátorkou ekonomického magazínu | Foto: Jiří Herman/www.hermina.cz

Praha - Televize Prima se pouští do dalšího experimentu. Do své programové skladby zařadí zbrusu nový ekonomický magazín s názvem  Horký prachy, v němž by se diváci měli dozvědět, jak nakládat se svými úsporami nebo proč musí platit u benzinových pump tak přemrštěné ceny.

Právě cenám benzinu bude mimo jiné věnován premiérový díl série, kterou její tvůrci označují s úsměvem jako "lehký ekonomický bulvár."

"Diana Kobzanová a já chceme lidi pokud možno srozumitelně provést světem peněz. Jejich peněz," podotýká spoluautor Horkých prachů Petr Novotný, někdejší obchodník na burze a později tvůrce burzovního zpravodajství v České televizi.

Modelka Diana Kobzanová má v pořadu zastupovat diváky, pro které jsou pojmy jako burzovní index, ropný kartel či dluhopisy španělskou vesnicí.

Prima vyhradila nezvyklému televiznímu formátu zatím čas v neděli dopoledne. Chce si teprve otestovat, jak velký zájem o něj diváci budou mít a později se rozhodnout, zda ho pustí do lepších hodin. První díl vysílá tuto neděli v 9:50.

 

Právě se děje

Další zprávy