Přímý let do USA nebude, lidé neměli zájem

ČTK ČTK
22. 11. 2012 13:17
Spojení na Floridu mělo být v zimě jediným přímým letem z Prahy do USA
Foto: Travel Service

Praha - Letecká společnost Travel Service zrušila pro nezájem plánovanou leteckou linku do Miami na Floridě. Pod značkou SmartWings tam firma chtěla začít létat v půlce prosince.

ČTK to dnes řekla mluvčí společnosti Vlaďka Dufková. Od léta aerolinie nově nabídnou lety do Dublinu. Spojení na Floridu mělo být v zimě jediným přímým letem z Prahy do USA. Kvůli poklesu poptávky totiž 18. listopadu přestala létat na lince Praha - New York společnost Delta. Linku plánuje obnovit příští rok na jaře. 

 "Z důvodu velmi malého zájmu o letenky do této destinace, kdy se prodalo v řádech desítek letenek, jsme se rozhodli prodej ukončit a linku do Miami neoperovat. Za způsobené komplikace se všem klientům velice omlouváme," uvedla Dufková. Peníze za letenky společnost zákazníkům vrátí v plné výši. 

Část sedačkové kapacity měly rezervovánu cestovní kanceláře. "Co se týče prvního letu 19. prosince, už máme prodánu zhruba polovinu naší kapacity na tomto letu," řekl mluvčí cestovní kanceláře Fischer Jan Osúch. 

SmartWings dnes také oznámil nové cílové destinace pro letní sezonu 2013. Patří mezi ně Dublin, kam bude firma létat dvakrát týdně. Stejnou frekvenci budou mít i lety do Cagliari a Olbie a jedenkrát týdně bude společnost létat do Dubaje. 

Travel Service také nedávno učinil první krok ke vstupu na lukrativní ruský trh. Pro své nízkonákladové aerolinie SmartWings požádal o přidělení přepravních práv pro provozování linky z Brna do Moskvy.

 

Právě se děje

Další zprávy