Při prodeji ČSA bude státu radit Česká spořitelna

ČTK ČTK
21. 11. 2012 15:07
Stát v ČSA plánuje prodat maximálně 50 procent minus jednu akcii
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: ČSA

Praha - S privatizací Českých aerolinií bude Českému Aeroholdingu radit korporátní divize České spořitelny Erste Corporate Banking.

Uvedl to ve středu server E15.cz. Mluvčí aeroholdingu Michaela Lagronová serveru sdělila, že aeroholding měl nabídky i od firem Patria Finance a UniCredit. Rozhodl se díky nejnižší ceně.

"Pokud se do konce listopadu najdou vážní zájemci, zahájíme výběrové řízení, při němž bude investičním poradcem Česká spořitelna," řekla serveru Lagronová.

Podle dřívějších informací serveru Česká pozice se o ČSA zajímají čtyři velké letecké společnosti. Kromě Air France-KLM, které o národního dopravce měly zájem už před třemi lety, má jít o Turkish Airlines, Etihad Airways z Abú Zabí a Korean Air.

Stát v ČSA plánuje prodat maximálně 50 procent minus jednu akcii, aby si i po transakci firma zachovala statut národního dopravce.

Hledání strategického partnera pro ČSA schválila vláda a mateřská společnost Český Aeroholding obeslala 50 největších světových dopravců s výzvou k podání nabídek k odkupu ČSA. Vláda se ČSA snažila prodat už v lednu 2009.

 

Právě se děje

Další zprávy